V tem prispevku bomo objavljali dnevne foto utrinke iz Tedna preživetja v naravi, saj verjamemo, da slika pove več kot tisoč besed.

Vodja CŠOD Trilobit nas je v ponedeljek sprejel ter nam povedal osnovne informacije o domu ter poteku celotnega tedna in predstavil pravila hišnega reda. Nato so učenci odšli v sobe ter se pripravili na kosilo.

Nato smo imeli uvod v veslanje ter predavanje o pohodništvu – opremi in varnosti. Ogledali smo si tudi HE Javorniški Rovt in spoznali pridobivanje električne energije in gonila. Zvečer smo se zabavali ob kvizu, kjer so učenci v ekipah odgovarjali na vprašanja, ki so jih iskali po celem domu.

V torek smo imeli orientacijo z IKT – Misija CŠOD. Popoldne smo se razdelili v dve skupini ter izvedli plezanje na umetni steni ter veslanje po jezeru. Popoldansko aktivnost smo zaključili s preživetjem v naravi – izdelovanje bivakov in zavetišč. Izvedli smo tehniški dan, kjer smo spoznali tudi fosile in ustvarjali odlitke fosilov. Po večerji smo v telovadnici imeli turnir v Cornholu.

V sredo zjutraj smo v sklopu naravoslovnega dne obiskali Zoisov park na Pristavi – gozdna učna pot. Po kosilu smo ponovno veslali na jezeru, druga skupina pa je izvedla ure lokostrelstva. Po večerji smo trem učencem pripravili rojstnodnevno presenečenje ter izvedli nočni pohod z ogledom ozvezdij.

(Skupno 1.302 obiskov, današnjih obiskov 15)
 

Oznake: ,