Letos smo se po treh letih zopet prijavili na Revijo šolskih ansamblov ŠANS 2023, ki se je odvijala v Letnem gledališču Limberk V Grižah, ki ga je organizirala OŠ Griže. Nastopali smo s starejšim šolskim bandom JANKO ROCKs.

Na žalost brez naše redne pevke Marine Morozove, ki je istočasno tekmovala na državnem prvenstvu za plesne pare, kamor se je uvrstila na področnem tekmovanju. Ker smo za to njeno obveznost zvedeli šele v sredo, je bilo potrebno na hitro spremeniti pevske in solistične parte, saj Marina poleg petja odlično odsolira na klarinetu tudi solo parte. Pa na novo napisat aranžma, ga objavit v primernih oblikah v spletni učilnici, in poskrbeti, da zmontiran material pride do učencev, še ni tako obremenjujoče!

Bolj me je skrbelo ali bodo učenci sedaj, ko se morajo učiti za zaključne ocene, imeli dovolj časa da se pripravijo na nove naloge. Če bi za ta nastop zvedeli 14 dni prej, ne bi bilo nobenega problema. Tako pa sem te dni bolj malo spal! Vendar naši učenci so zares izjemni, še posebej pevec TAI DŽOGIĆ, ki je pri drugi pesmi prevzel pevski altovski part pretransponiran v bariton, in klaviaturistka LINA RAVNIKAR, ki se je naučila transponiran solo klarineta!

Veseli me, da takrat, ko nam teče voda v grlo, naši učenci ne zmrznejo, ampak potegnejo iz sebe vse najboljše! Zanimiva je tudi ocena Strokovne komisije na koncu posnetka!

Slavc Žust, mentor

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)