Tik preden smo odšli na zaslužene počitnice, smo na naši šoli s proslavo počastili Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, ki ga praznujemo že od leta 1945.
Praznovanje smo pričeli s slovensko himno, ki jo je zapel šolski pevski zbor. Učence je tokrat nagovorila pomočnica ravnatelja, gospa Miša Stržinar.
3. a je prebral svoje vtise z obiska Prešernove rojstne hiše, 3. b pa je sočasno prikazal prizor iz Prešernovega otroštva in sicer so se otroci igrali, on pa je med tem raje bral knjige.

Letošnja proslava je v duhu Prešernovih besed »žive naj vsi narodi« pozvala k strpnosti do tujcev in do tistih, ki govorijo drug materni jezik kot je slovenščina. To so učenci, ki se na naši šoli trudijo po najboljših močeh obvladati slovenščino. Recitirali so našo himno, sedmo kitico Zdravljice v svojih maternih jezikih. Znajo jo v slovenščini, zdaj so se jo naučili tudi v albanščini, angleščini, nemščini, srbščini, makedonščini, hrvaščini, ukrajinščini in ruščini. Zelo zanimivo jih je bilo slišati.
Sedmi razred je naredil skeč o Prešernovem družinskem življenju, da smo se lahko tudi nasmejali, prav tako so bili zabavni učenci 9. razreda, ki so sami napisali scenarij z naslovom »Kakšen bi bil France Prešeren, če bi danes obiskoval OŠ Janka Modra.«

Za boljše vzdušje je na koncu pevski zbor zapel še eno pesem za zaključek.

Napisal: Vasja Rovšek, 7. b, novinarski krožek
Foto: Katarina Turnšek

(Skupno 554 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: