V petek, 25.11.2022, smo učiteljice za učence 2. razredov pripravile Pravljični večer. Učenci so se v popoldanskem času zbrali v šoli in se prepustili pravljičnemu programu.

Na matični šoli so se učenci na začetku dobro razgibali z dvema gibalnicama, nato pa sta 2.a in 2.b razred med seboj tekmovala v prepevanju pesmic, ki so se jih učenci naučili v letošnjem šolskem letu. Vsi so se strinjali, da je zmagovalca nemogoče določiti, saj so se oboji zelo izkazali.

Po malici so se učenci razdelili v štiri skupine in se podali na pravljično pot. Potovali so od zgodbe do zgodbe. Na prvi postaji so poslušali pravljico o Lekarnarju Mišku, na drugi so spoznali Zeleno pošast, na tretji so se potepali po Dedkovem otoku, na četrti pa so se spoznali s strahom in pogumom, o katerem pripoveduje pravljica Črni pes.

Po končanem potovanju po zgodbah, so si učenci pripravili pravljično čajanko. Ob toplem čaju in sladkih kokosovih kroglicah, ki so jih izdelali sami, so ob prijetnem vzdušju poklepetali s svojimi prijatelji.

Za zaključek večera so se odpravili na večerni sprehod okoli šole in na nogometnem igrišču s svetilkami iskali sladke nagrade, ki so jih za njih tam pusti škratki pravljičarji.

Na podružnični šoli Dolsko so učenci najprej prisluhnili pravljici Zimska pesem. Nato so s skupnimi močmi ustvarili razredno slikanico Ptica poleti v pomlad, v kateri so predstavili nadaljevanje prebranega.

Pravljično dogodivščino so nadaljevali z  večernim sprehodom z lučkami po Dolskem, ob prihodu nazaj v tople prostore šole pa so ob skodelicah čaja in za skupno mizo pokramljali na pravi razredni čajanki.

V nadaljevanju so si izdelali knjižne kazalke, nato pa nekaj časa posvetili tudi branju slikanic z lučkami pod “šotori”.

Zaključek pravljičnega večera so si popestrili z zabavno igro s kartami in igračkami, ki je poskrbela za obilico smeha, poskrbela pa je tudi za prijetno počutje ter močnejšemu povezovanju učencev med seboj.

Tina Pugelj

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: , ,