(6. in 7. maj 2022)

 

Po prijetno preživeti noči v šoli z mlajšimi učenci smo na noč branja in ustvarjanja povabili tudi starejše učence od 6. do 9. razreda.

Druženje učencev in učiteljev ob branju ter ustvarjanju je bilo posebno doživetje za vse, ki smo bili tistega večer tam. 25 učencev in 7 učiteljev se nas je povezovalo ob pogovoru, branju, glasbi, filmu in ustvarjanju.

Za rdečo nit tokratnega večera smo izbrali film o legendarnih Beatlih z naslovom Yeasterday. In potem se je začelo … pravo potovanje v svet umetnosti. Skupina učencev pod mentorstvom učiteljev Andreja Ivanovića in Roka Grgasovića se je v delavnici »Glasbena podmornica« zibala v ritmih melodije Yellow submarine in ustvarili so pravo glasbeno umetnino. Druga skupina pa je z učiteljicama Natašo Lovše Pepelnak in Anamarijo Tušar v delavnici »Jezična gibarija« ustvarila čudovito »senčno« podmorniško predstavo.

Ob koncu sta skupini druga drugi predstavili svoje delo in bilo smo navdušeni.

Izmenjali smo si tudi knjige; sprehod po oklici pa nam je tokrat preprečilo slabo vreme. A nič zato, saj je zopet zmanjkovalo časa za vse načrte in želje.

Za nas sladkosnede je zopet poskrbela kuharica Natalija, ki nam je poleg okusne večerje spekla še slastne čokoladne torte.

Noč je bila zares kratka; v sanje smo se zazibali šele malo pred četrto uro zjutraj, saj se nekateri kar niso mogli naklepetati in podeliti vseh malih skrivnosti s prijatelji.

Prekmalu je prišlo jutro, ko nas je glasba Beatlov že zbujala v nov dan. Po prijetnem »žongliranju« pod budnim očesom učitelja Tita in zdravem zajtrku smo sedli v skupni krog in podelili svoje misli ter zahvale. Prihodnje leto se zagotovo spet dobimo. Tudi tebe vabimo, da se nam pridružiš.

 

V imenu vseh sodelujočih učiteljev in učencev zapisala:

Andreja Peklaj Zibelnik

(Skupno 810 obiskov, današnjih obiskov 1)