V petek, 24.9. 2021 se boste učenci 9. razreda udeležili ekskurzije v Prekmurje. Najprej se bomo ustavili v Filovcih, kjer se nam bodo približali   tradicionalno obrt lončarstva. V nadaljevanju si bomo tudi ogledali tradicionalno panonsko hišo.

Pot nas bo vodila skozi panonsko pokrajino vse do SV dela Slovenije –  do naselja Grad na Goričkem, kjer si bomo ogledali grajsko poslopje ter spoznali Krajinski park Goričko in zgodovino gradu. Za zaključek pa bomo v doživljajskem parku Vulkanija spoznali vulkanizem na Slovenskem, si ogledali kamninsko zbirko ter zbirko mineralov.

Zbor pred šolo je ob 7. 15 (vozači pridejo s prvo vožnjo), odhod ob 7.30.

Dežurni učenci prinesejo malico, ki si jo pospravite v nahrbtnike.

Predviden prihod pred MŠ Dol je okoli 19.ure. Avtobus se bo na poti nazaj ustavil na vseh postajališčih šolskega avtobusa (Beričevo-Brinje-Videm in naprej do Senožeti).

  1. avtobus: 9.a, spremljevalki ga. Veronika Koščak in ga. Katarina Markovič
  2. avtobus: 9.b, spremljevalka ga. Ana Malavašič in ga. Darja Dukarič
  3. avtobus: 9.c, spremljevalca g. Robert Slabanja in g. Luka Tratnik

Povratek: odhod ob 16.00 iz Grada na  Goričkem, preko Tepanja v MŠ Dol. Predviden prihod pred MŠ Dol okoli 19.ure.

Stroški ekskurzije na osebo (plačilo po položnici): ogled lončarske vasi 4 evre, ogled Gradu na Goričkem in Vulkanije 8,5 evra, prevoz pa bo obračunan naknadno (glede na število udeležencev).

Kaj potrebujem? Zemljevid Slovenije, trdo mapo, pisala. Učne liste (5) boste prejeli tik pred odhodom in mi jih boste takoj po ekskurziji tudi izpolnjene vrnili. Na avtobusu boste tudi predstavljali referate, katere mi oddate takoj po predstavitvi.

S seboj vzemite pijačo ter dodatno malico. Kosila na ekskurziji ne bo.

Ne pozabite na obrazne maske, saj so obvezne v vseh zaprtih prostorih.

 

 

Vodja ekskurzije: Katarina Markovič

(Skupno 181 obiskov, današnjih obiskov 1)