Letošnje področno tekmovanje šolskega plesnega festivala (ŠPF) je potekalo prvi šolski dan po velikonočnih praznikih, na OŠ Dobrova. V organizaciji Plesne zveze Slovenija je tokrat prireditev izvedel Plesni center Libero. Naša šola se je tudi letos množično udeležila plesnega tekmovanja in bila tradicionalno uspešna.

Plesalci se v programu ŠPF  pomerijo individualno (hip-hop, latino in pop), plesni pari   tekmujejo  v standardnih (angleški valček, tango in quickstep) in latinsko ameriških  plesih (samba, čačača, rokenrol), skupinsko pa  se šole  predstavijo s točko  produkcije.

Ravno v tej disciplini so naši učenci pod vodstvom Nataše Lovše Pepelnak dosegli najbolj odmeven uspeh. V izenačeni konkurenci so z zelo izrazno plesno predstavo ob glasbeni podlogi Still I rise najbolj prepričali sodnike in osvojili zlati pokal. Koreografijo sta z izborom plesnih gibov pomagali soustvarjati Danaja Ažman in predvsem Anja Gorta.

V plesnih parih 2. triade letos nismo imeli visokih pričakovanj, saj je lansko leto zelo uspešna generacija »skočila« v starejšo kategorijo. Nastalo vrzel sta uspela najbolj zapolniti Lin Mekše in Staša Radivojević, ki sta v standardnih plesih osvojila srebrno medaljo, v latinsko ameriških plesih pa sta zasedla 5. mesto.

Med učenci od 7. do 9. razreda sta bila tudi letos najbolj prepričljiva Urban Hudoklin in Zala Cikajlo. Osvojila sta medalji v obeh plesnih zvrsteh, srebro v standardnih in bron v latinsko ameriških plesih. Med najboljše tri pare sta se z 2. mestom v latinsko ameriških plesih uvrstila tudi Tilen Bizant Rotar in Ina Simič.

V individualnih plesih programa ŠPF so  starejše učenke osvojile ekipno  drugo mesto. V finale so se prebile Zala Cikajlo, Tijana Jovanović in Jerneja Vejnović ter se v tem vrstnem redu razvrstile od 2. do 4. mesta.

V mesecu juniju znova pripravljamo plesno revijo Šola pleše. Takrat si boste lahko tudi vi v živo pogledali vrhunce letošnje sezone. Vabljeni!

Aleš Lebar

(Skupno 1.713 obiskov, današnjih obiskov 1)