Letošnje druženje učencev in učiteljev ob branju in drugih aktivnostih je bilo nekaj posebnega. Energija nas je povezala v skupne dejavnosti, učenci pa so bili nadvse motivirani.

Po začetnem »ogrevanju« so bile ponujene štiri delavnice in učenci so izbrali tisto, ki jih je najbolj zanimala. Ustvarjali so v likovno-kiparski delavnici (mentorica Vesna Bat), kjer so iz starih odpisanih knjig sestavljali pohištvo (stole in mizo), ki bo kmalu krasilo našo knjižnico. V pripovedovalski delavnici (zunanji mentor Gregor Hribar) so se preizkusili v sproščenem pripovedovanju zgodb in nastopanju. Glasbeno-gibalna delavnica (mentorja Andrej Ivanovič in Nataša Lovše Pepelnak) pa je nagovarjala k ustvarjanju ter povezovanju giba in glasbe. Skupina je pripravila izvirno točko, s katero so nas navdušili. Kulinarična delavnica (mentorici Mojca Tkalec Zoran in Mojca Valenčak) je ponujala užitke tistim, ki se radi sučejo med lonci. Pripravili so slastne sladke dobrote, s katerimi smo se »pocrkljali« v dolgi noči.

Skupaj smo si ogledali čudovit film »Like stars on earth« oz. »Kot zvezde na Zemlji« z močnim sporočilom, ki nikogar od nas ni pustil ravnodušnega, saj se je potočila marsikatera solza.

Iskali smo skriti knjižni zaklad, si izmenjali knjige in seveda tudi brali, čeprav nam ob mnogih  aktivnostih vsako leto zmanjka časa za dolgo skupno branje.

Za naše želodčke je poskrbela kuharica Natalija, ki nam je zvečer pripravila slastne pice.

Noč je bila zares kratka, saj smo se v sanje zazibali šele okrog tretje ure zjutraj.

Kar prekmalu je prišlo jutro, ko nas je nežna glasba že zbujala v nov dan. Po prijetnem razgibavanju in zdravem zajtrku smo še zadnjič sedli v skupni krog in podelili svoje misli. Lepo nam je bilo, smo bili enotni. In gotovo se prihodnje leto zopet zberemo ob knjigah in še marsičem.

 

Andreja Peklaj Zibelnik,

mentorica projekta

video

video2

 

 

 

 

 

(Skupno 1.449 obiskov, današnjih obiskov 1)