Kuharsko osebje se je udeležilo izobraževanja na temo Sodobna priprava dietnih obrokov. Izobraževanje je vodila ga. Andreja Širca Čampa, univ. dipl. inž., klinični dietetik. Po teoretičnem spoznavanju prehrane pri alergiji na jajca, pri alergiji na pšenico, pri celiakiji, pri alergiji na mleko, pri laktozni intoleranci in diabetesu so sledile še kuharske delavnice.  Naredili so:

  • brezglutenski kruh,( brez glutena, mleka, jajc, oreščkov)
  • koruzni kruh v pekaču z jabolkom ( brez glutena, mleka, jajc, oreščkov)
  • krompirjevi pečeni kruhki ( brez glutena, mleka, jajc, oreščkov)
  • mlečni riž s kokosom in svežim sadjem ( brez mleka, jajc, pšenice – glutena, oreščkov)
  • rižev namaz z bučo ( brez mleka, jajc, pšenice – glutena, oreščkov, primerno za diabetes)
  • pečena kremasta polenta z zelenjavo ( diabetes)
  • zapečeni makaroni s piščancem, zelenjavo in rikoto ( diabetes)
  • koruzne polpetke z bučkami in porom( brez glutena, mleka, jajc, oreščkov, primerno za diabetes)
  • čičerikini polpeti z lososom ( brez glutena, mleka, jajc, oreščkov, primerno za diabetes)
  • lososove polpetke s sladkim krompirjem ( brez glutena, mleka, jajc, oreščkov, primerno za diabetes)
  • jabolčne palačinke s popečenim sadjem in cimetom ( brez glutena, mleka, jajc, oreščkov)
  • popečeni francoski toast ( brez glutena, mleka, jajc, oreščkov)
  • slivova jabolčna pita ( brez glutena, jajc, oreščkov)
  • cimetov jabolčni kolač (diabetes)

Mojca Tkalec Zoran

 

(Skupno 203 obiskov, današnjih obiskov 1)