Po devetih letih znova v Piranu

Tri dni pred uradnim začetkom novega šolskega leta 2016/17 so se za 60 letošnjih četrtošolcev končale poletne počitnice, za 7 njihovih učiteljev pa začelo čisto pravo pedagoško delo. Kljub delovnemu ritmu se je v čudovitem Piranu čutilo še nekaj počitniškega utripa.

Pet čudovitih, vročih, poletih dni v slovenskem obmorskem biseru je minilo kot bi mignil. Urnik je bil običajen. Prebujali smo se z jutranjo telovadbo ob pol osmih in nato tudi z zbujenim tekom zaužili zajtrk. Ob devetih se je pričel dopoldanski del pouka, ko so učenci na tečaju plavanja utrjevali in nadgrajevali plavalno znanje, pri družboslovnem oz. naravoslovnem pedagoškem procesu pa so raziskovali morske organizme v pasu bibavice. Po kosilu smo si vedno privoščili daljši počitek, potem pa se zopet odpravili v učilnice na prostem. Posebno doživetje je bil obisk Aquariuma, kjer so učenci uživali ob opazovanju morskega življenje. Največ pozornosti je vzbudil akvarij “bazen”, saj so tam plavali morski psi, skati… Dneve smo zaključevali z večernimi presenečenji. Prvi večer smo se odpravili v središče mesta in v okolici Tartinijevega trga nakupovali spominke razglednice ter si privoščili kepico sladoleda. Že naslednji večer smo pripravili ples, saj ga ob zaključnem večeru ne bi mogli, ker je bila v neposredni okolici na sporedu kulturna prireditev. V sredo smo obiskali pomorski muzej, kjer so učenci pokazali veliko zanimanje. Z veliko radovednostjo so si ogledali ogromne makete galej, izdelane s filigrantsko natančnostjo, ter veliko drugih predmetov, povezanih s pomorstvom in pomorskimi bitkami. Zadnji večer smo se takoj po večerji odpravili na daljši sprehod. Krožna pot nas je peljala do Fiese in Portoroža ter nazaj v Piran, kjer se je večina še zadnjič posladkala in ohladila s sladoledom.

Sladek in ohlajen je bil tudi prihod domov. Za prvo so poskrbeli starši z ljubečimi objemi, za drugo pa manjša ploha, ki nas je po tednu lepega vremena spomnila, da lahko z neba tudi kaj pade…

Učitelji poletne šole v naravi

(Skupno 572 obiskov, današnjih obiskov 1)