Dan pred iztekom poletnih počitnic, 31.8., se je za učence letošnjih 4. razredov s poletno šolo v naravi začelo šolsko leto 2015/16. Tokat smo gostovali v počitniškem domu Mladež, v Savudriji, saj dom v Umagu, kamor smo tradicionalno zahajali v zadnjem obdobju, ne nudi dovolj velikih namestitvenih kapacitet za tako veliko skupino, kot je bila tokratna. Štela je 78 učencev in 8 učiteljev.
Vseh pet dni nas je spremljalo lepo, pozno poletno vreme, tako da je bila izvedba plavalnega tečaja optimalna, glede na ostale pogoje. Otroci so bili po uvodnem preverjanju znanja plavanja razdeljeni v 8 homogenih skupin in dodeljeni 4 učiteljem plavanja. Ob koncu tečaja so se udeleženci potegovali za plavalna priznanja. Velika večina (55) je osvojila bronastega delfina, s čimer so postali pravi plavalci. 21 otrok si je prislužilo srebrnega delfina, 2 pa zlatega. Ob teh rezultatih je razveseljivo tudi dejstvo, da so vsi udeleženci šolo v naravi končali zdravi in brez večjih poškodb, navkljub ne najbolj udobni obali,da skupinske, otroške razigranosti in zvedavosti ne omenjamo.
V naravoslovno-družboslovnem delu pedagoškega procesa so učenci z velikim zanimanjem opazovali zvezdnato nebo nad Savudrijo, med četrtkovim popoldanskim izletom v Umag so spoznali znamenitosti tega mesta, se sprehodili po valobranu in uživali pri nabiranju morskih organizmov v pasu bibavice.
Kljub zgoščenim učnim obveznostim je ostalo kar nekaj časa za medsebojno druženje, začenši z jutranjo telovadbo na športnih igriščih. Veliko so si imeli učenci med seboj povedati tudi pri zelo okusnih obrokih. Sem in tja se je potočila kakšna solzica domotožja… Zelo sproščeni so bili večeri. Dvakrat smo šli na daljši sprehod, katerega neizogiben del je bil seveda ledeni posladek. Torkov večer je bil namenjen zabavnim športnim igram, zaključni večer pa tradicionalno plesu. Za glasbo in animacijo je skrbel Milan Petrovič.
Prijetno utrujeni in lepo pregreti smo se v petek odpravili domov. Otroke so čakali objemi domačih in podaljšan vikend, saj jim je bil v ponedeljek, 7.9., vrnjen dan počitnic.

Učitelji poletne šole v naravi

(Skupno 541 obiskov, današnjih obiskov 1)