Zadnji športni dan šolskega leta 2014/15 smo izvedli 2.6.2015. Po dolgih letih nam je bilo zelo naklonjeno tudi vreme. Termin športnega dne je namreč spremljalo obdobje lepega vremena, zato so bile sklepne organizacijske naloge opravljene bistveno bolj sproščeno. Predvsem pa je sončen in zelo topel torek predstavljal piko na i pestrega dogajanja na alternativnih športnih programih.

Učenci 6. razreda so se lahko prijavili in udeležili plezalno – pohodniških vsebin, ki so jih vodili člani Plezalne šole Andreja Kokalja.

Aktivnost 7. razreda je bil spust z rafti po reki Savi, od Medvod do Tacna, izvajalec družba Skok šport.

Po dolgih letih smo na predlog vodstva šole iz ponudbe 8. razredu  umaknili kajakaški izlet po reki Ljubljanici in ga nadomestili s fitnes vadbo in vadbo borilnih veščin v Športnem centru Chagi.   Tradicionalen in vse bolj  priljubljen pa postaja kolesarski izlet, ki ga ponujamo učencem zadnjih dveh razredov. Prvič je bila ta privlačna rekreativna zvrst v program športnega dne z alternativnimi vsebinami vključena pred 4 leti, ko je ˝odprava˝ štela 3 udeležence in 2 spremljevalca. Letos, ko nas je pot tretjič vodila do Litije in nazaj, je bilo v že nepregledno dolgi koloni kar 28 učencev in 4 spremljevalci. To je bilo seveda razveseljivo, hkrati pa tudi nekoliko zaskrbljujoče zaradi povečane odgovornosti. A udeleženci so se v veliki večini držali opozoril glede varne vožnje, tako da smo se domov vsi vrnili zdravi in nepoškodovani.

Devetošolci so za svojo dejavnost športnega dne izbrali  eno od vseh navedenih aktivnosti.

Za vse učence predmetne stopnje, ki se niso prijavili k nobeni od primarnih športnih vsebin, smo organizirali pohod do Oklega.

Sodeč po odzivih udeležencev, njihovih spremljevalcev – učiteljev in tudi zunanjih izvajalcev je bil  športni dan nepozabna izkušnja, ki je prijala tako telesu kot duši.

Aleš Lebar

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)