Tudi letošnje druženje učencev in učiteljev ob branju in drugih aktivnostih je bilo nekaj posebnega. Prvič smo na bralno-ustvarjalno noč povabili učence 4. in 5. razreda. Energija nas je – 70 učencev in 16 učiteljev – povezala v skupne dejavnosti. Niti prijateljstva in povezanosti smo pletli ob pogovoru, glasbi in knjigah. Vmes pa je bilo še veliko zabave in smeha.

Po začetnem »ogrevanju« smo učencem ponudili 7 delavnic in izbrali so tisto, ki jih je najbolj pritegnila. Ustvarjali so v delavnicah »Zgodba skozi glino«, kjer so skozi prste sproščali svojo domišljijo; »Pikapolonica«,  v kateri so se zazrli v stare čase in ustvarjali punčke iz cunj; ter v delavnici »Knjižne kazalke«, da bodo z njimi lahko obdarili svoj najbližje. V »Pripovedovalski delavnici – Nekje, nekoč …« so se preizkusili v sproščenem pripovedovanju zgodb in nastopanju. Delavnica »Packarija skozi gib« je učence nagovarjala k ustvarjanju ter povezovanju giba, barv in umetnosti. V »Nastopaški delavnici« so se zabavali z improvizacijo, v delavnici Piškotnica« pa so spekli slastne piškote, s katerimi smo se posladkali ob slovesu. Za vse nas sladkosnede je poskrbela tudi kuharica Natalija, ki nam je poleg okusne večerje spekla še čudovite čokoladne torte.

Iskali smo skriti zaklad, si izmenjali knjige, se z lučkami odpravili na sprehod po okolici in seveda tudi brali, čeprav nam je ob mnogih aktivnostih skoraj zmanjkalo časa za dolgo skupno branje.

Noč je bila zares kratka, saj smo se v sanje zazibali šele malo pred drugo uro zjutraj.

Kar prekmalu je prišlo jutro, ko nas je nežna glasba že zbujala v nov dan. Po prijetnem razgibavanju in zdravem zajtrku smo še zadnjič sedli v skupni krog in podelili svoje misli. Lepo nam je bilo in gotovo se prihodnje leto zopet zberemo ob knjigah in še marsičem. Tudi tebe vabimo, da se nam pridružiš

 

V imenu vseh sodelujočih učiteljev zapisala:

Andreja Peklaj Zibelnik

(Skupno 1.054 obiskov, današnjih obiskov 1)