Ob dvanajstih uvrstitvah na oder za zmagovalce ekipno prvo mesto pri starejših in četrto pri mlajših učencih.

Na jesenskem atletskem pokalu, ki se je odvijal 26. septembra, so naši učenci  in učenke osvajali  medalje,  kot v tem letnem času pada listje z dreves.

Še posebno so se izkazali starejši predstavniki naše šole, ki so v velikem atletskem pokalu zbrali kar osem medalj. Te so bile tokrat enotnega  leska, tako da ne moremo govoriti o zlatih, srebrnih in bronastih. Vse so bile namreč iz lesa. Simbolični pomen medalj sicer ostaja nespremenjen, a ob pogledu nanje so bili tudi pogledi tekmovalcev nekoliko manj lesketajoči. Kar pet medalj bi se lesketalo zlato. Prvo mesto sta  si pritekla Jan Plevel na 300m in Jaka Zupan na 1000m. V suvanju krogle sta bila najmočnejša Aleksandra Lončar in Luka Tekavc, v skoku v daljino pa je bila najboljša Sara Gradišek. Drugo mesto so v štafetnem teku 4x100m osvojili učenci. Učenke so bile v isti disciplini tretje, prav tako tretji je bil Nik Plevel v teku na 1000m. Ekipno so v konkurenci trinajstih šol mesta Ljubljane, tako učenci kot učenke, osvojili prvo mesto.

V  malem atletskem pokalu so si naši učenci priborili štiri medalje. Najvišje se je povzpel Lovro Žle, ki je bil drugi v teku na 600m. Tretjega mesta so se razveselili Lina Keder  in Peter Cverle v teku na 600 oz 60m ter Matic Ferdin v skoku v daljino. Ob kopici ostalih lepih rezultatov je to zadoščalo za skupno četrto mesto, pri mlajših učencih in učenkah.

Aleš Lebar

(Skupno 613 obiskov, današnjih obiskov 1)