Ko pomagamo drugemu, smo bolj zadovoljni tudi sami s sabo!

Že več let na naši šoli aktivno in organizirano potekajo različne prostovoljne dejavnosti. Vsekakor želimo, da bi prostovoljstvo z letošnjim letom še bolj zaživelo in da bi se v aktivnosti vključilo čim več učencev naše šole. S tovrstnimi aktivnostmi želimo razvijati na šoli različne vrednote, ki morda v sodobnem svetu večkrat zbežijo mimo nas: pomoč drugemu, altruizem, prosocialnost … Tudi trenutna družbena in gospodarska situacija je takšna, da našo pomoč potrebuje vse več ljudi. In sprašujemo se, zakaj ne bi drugemu pomagali, če lahko, pa smo ob tem še sami s seboj bolj zadovoljni.

Učenci predmetne stopnje (7. – 9. razred) se lahko vključijo v krožek prostovoljstva pod mentorstvom Tanje Šraj in Mojce Bohinc, v okviru katerega bodo na rednih srečanjih:

  • pomagali otrokom razredne stopnje, ki imajo težave z branjem;
  • pomagali otrokom v podaljšanem bivanju pri opravljanju domače naloge in učenju ter tako še dodatno obogatili šolski program.

Poleg tega so predvideni še različni prostovoljski projekti, v katere se bodo lahko vključevali učenci različnih starosti, in sicer:

  • nastop za starejše občane (v sodelovanjem z občinsko Karitas); Danica Števančec,
  • izdelovanje daril za obdarovanje starejših; Gordana Pugelj, Darja Moder Urbanč,
  • obisk in obdarovanje starejših v decembrskem času; Gordana Pugelj, Darja Moder Urbanč,
  • računalniško opismenjevanje starejših; Sergeja Gerdej.

Širši tim, ki želi razvijati prostovoljstvo v okviru šole tudi s kakšnimi novimi akcijami, upa na podporo in sodelovanje staršev oz. vseh krajanov za boljši jutri nas vseh.

(Skupno 1.012 obiskov, današnjih obiskov 1)