V soboto, 16. marca 2024, je na OŠ Matije Čopa Kranj potekalo osnovnošolsko šahovsko ekipno državno prvenstvo za šolsko leto 2023/2024. Preko regijskih kvalifikacij si je nastop na prvenstvu priborila tudi naša ekipa deklet v kategoriji do 15 let. Ekipo sestavljajo tri šahiste. Dekleta so igrala 7 kol, v časovni kontroli 10 min za partijo in dodatkom 5 sekund za vsako potezo. Že pred prvenstvom smo vedeli, da bo boj izenačen in napet vse do zadnje partije.

Našo ekipo so sestavljale Iva Kampuš, Neja Auersperger Bandalo in Marija Dominika Mavrel. V isti postavi nastopajo že nekaj let, tako da smo lahko upali na najboljše. Naša dekleta so pričakovanja več kot upravičila! Zmagale so v šestih dvobojih in izgubile samo en dvoboj. Vse so imele tudi odlične posamične rezultate. Na prvi deski je Iva premagala vse nasprotnice, Neja je osvojila 6 točk iz sedmih partij, Dominika pa 4 točke. Že iz posamičnih rezultatov je razvidno, da jim je tokrat malo ponagajala športna sreča in so na koncu osvojile drugo mesto. Vendar je tudi naslov državnih podprvakinj izjemen rezultat!

Posebej veseli dejstvo, da bodo v enaki postavi nastopile tudi naslednje leto. Ob nadaljnjem trdem delu se lahko naslednjega prvenstva torej samo veselimo. Čestitke vsem!

Andrej Kampuš

Šahovski mentor na OŠ Janka Modra

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: