V preteklih dveh tednih so naši drugošolci MŠ Dol in PŠ Dolsko šolske učilnice zamenjali za dogodivščine v naravi. Bivali so v  Osilnici, kjer so v sklopu tedna v življenju v naravi opravili plavalni tečaj in se spoznavali z raznolikimi dejavnostmi zunaj učilnice.

Ob prihodu v Osilnico so se učenci najprej razporedili v sobe, nato pa se je prva skupine že spoznala s svojimi plavalnimi učitelji in dobila priložnost, da pokaže svoje plavalne sposobnosti.

Tekom tedna so se učenci 2-krat dnevno navajali na vodo, usvajali plavalno tehniko, se urili v skakanju v vodo in spoznali obilico zanimivih vodnih iger. Po odzivih sodeč, jim je bila ena ljubših zagotovo igra »smetišče«, pri kateri sta skupini učencev tekmovali v »pobiranju smeti«, ki so plavale po celotni dolžini bazena. Bitka je bila v veliko primerih zelo tesna, saj je o zmagovalcu odločala le točka razlike.

Učenci so se v času, ko niso bili v bazenu, spoznali še z osnovami ribolova, se preizkusili v plezanju in streljanju s pravim lokom, poslušali zgodbe in legende o Petru Klepcu in se z županjo, ga. Alenko Kovač sprehodili do hrvaške meje. Ta jih je iz slanega testa naučila oblikovati še osnovna geometrijska telesa ter kitko, iz katere so nato učenci naredili podstavek za pirh. V večernih urah so spoznavali še svet medvedov ter prisluhnili zgodbi o lokalni medvedki, ki je ustrahovala tamkajšnje prebivalce.

V času bivanja v Osilnici je učence ponoči nekajkrat obiskal škratek copatek, ki je v lepo pospravljeno obutev skril slastne bonbone. Delo pa je imela tudi zobna miška, ki je sladko nagrado in sporočilce pod vzglavnik nastavila kar dvema dekletoma.

Pri pospravljanju sob so bili tokrat v prvem tednu uspešnejši dečki. Zmagovalci  so bili stanovalci iz Nočne sobe. V drugem tednu pa so se v pospravljanju in urejanju sob najbolj izkazali stanovalci iz sobe 103 in 104.

Zadnji večer smo se vsi skupaj sprostili na plesni zabavi, kjer so mnogi učenci na plesišču razkrili svoje skrite talente.

Teden je hitro minil, domov pa smo se vrnili bogatejši in opremljeni s številnimi novimi izkušnjami.

Tina Pugelj

(Skupno 295 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: ,