3.2.2023 je na OŠ Nove Jarše potekalo šahovsko osnovnošolsko ekipno prvenstvo Ljubljane. Za prvenstvo smo izvedeli tik pred zdajci, tako da smo uspeli sestaviti ekipi fantov do 12 in deklet do 15.

Pri fantih do 12 je nastopilo 8 ekip, tako da se je igralo 7 kol. Naši so zmagali vse dvoboje. Pet dvobojev s 4-0 in dva dvoboja s 3-1. Po deskah Vid (7/7), Blaž (7/7), Žiga B. (6/7), Žiga R. (3/4) in Rok (3/3). Seveda so suvereno postali prvaki, skupno so dobili kar 26/28 partij! Organizator se ne spomni, da bi katera od ekip kdaj zmagala s toliko točkami.

Pri dekletih do 15 so bila naša dekleta edina ekipa, tako da so postale prvakinje že pred začetkom turnirja. Na predlog organizatorja so igrale kar na fantovskem turnirju do 15 let. Ker so pri dekletih samo 3 deske, je na četrti igral Žiga R. ali Rok, odvisno kot je bil pač v tistem kolu rezerva pri fantih. Na začetku smo pričakovali, da bomo pač bolj na repu, potem pa… Nekaj glavnih poudarkov: Neja je premagala Pavleta Despotovića, lanskega državnega prvaka pri fantih, Iva je premagala Tea Cimpermana, v dvoboju smo premagali Nove Jarše 3-1, Dominika je osvojila 50% točk, Iva je imela na prvi deski 5/7,… V bistvu so bile do konca v boju za stopničke, na koncu pa zasedle 5. mesto. Če bi vnaprej vedeli in s sabo vzeli še Juša, bi bili pa verjetno prvi v zgodovini, ki bi z dvema ekipama osvojili 3 pokale!

Vsem res velike čestitke. Neverjeten nastop!

(Skupno 218 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: ,