1. in 8. septembra smo učitelji športa izvedli prvi športni dan v šolskem letu 2022/23. Učenci in učenke so se uvodoma pomerili v krosu, drugi del športnega dne je bil zapolnjen s plavalnimi vsebinami.

Kros, ki je veljal za šolsko prvenstvo, se je izvajal na progi okrog športnih igrišč in stavbe šole. Proga je bila dolga od 600 m v 6. razredu do 900 m pri učencih 9. razreda. V 6. razredu sta šolska prvaka v krosu postala Patrik FRANTAR (6.c) in Ivana VALJAVEC (6.a). V 7. razredu sta bila najhitrejša Val DROBEŽ HVALA (7.c) in Ela KLINEC (7.b). Aljoša Bor BAVDEK  in Manca VALJAVEC (oba 8.c) sta bila najboljša v konkurenci 8. razreda, medtem ko sta v 9. razredu prvaka postala Ažbe TIČAR in Živa VALENČIČ (oba 9.d).

Po krosu in malici se je športni dan preselil v Ljubljano,  na bazen Fakultete za šport. Učitelji športa smo organizirali izvedbo vzdržljivostnega plavanja, od 200 m do 500 m. Identificirali smo nekaj slabih plavalcev in za nekatere izvedli kratek tečaj plavanja. Nadaljevanje  športnega dne  je bilo bolj sproščeno, četudi delno tekmovalno. Najprej so se oddelki istega razreda med seboj pomerili v štafetnem plavanju. Prav vsak učenec oz. učenka, ki se je aktivno udeleževal športnega dne, je sodeloval v tej štafetni tekmi. Tisti bolj tekmovalno in športno usmerjeni so se lahko pomerili še v mešanih štafetah, nekaj posameznikov in posameznic pa  je svojo plavalno hitrost dokazovalo tudi na individualni  tekmi na 50 m.  Za zaključek je bilo dovoljeno skakanje v vodo, ki se je sprevrglo v tekmovanje, kdo povzroči večji pljusk vode. Poleg vsega omenjenega je bilo v 6. razredu  opravljeno še preverjanje znanja plavanja.

Aleš Lebar

(Skupno 247 obiskov, današnjih obiskov 1)