V sredo, 16. 10. 2019, so se učenci od 1. do 9. razreda udeležili  krosa ljubljanskih osnovnih   šol, ki je potekal v parku za bazenom Tivoli.

Več kot 56 učencev naše šole se je na tekmovanje odpeljalo s šolskim avtobusom s spremljevalci. Vreme je bilo po jutranjem dežju naravnost odlično, s soncem obsijano s prijetno temperaturo za tek, skoraj 20 stopinj Celzija.  Prizorišče je bilo odlično pripravljeno in odeto v jesenske barve narave.

Ob 10.15 uri so tekmovanje pričeli dečki prvega razreda, te je ogrel in spoznal s progo učitelj Tit Zupan. V razmiku petih minut so nato nastopile deklice, pa spet dečki in tako dalje.

Nestrpno smo čakali prve stopničke, ki jih za čuda ni bilo vse do nastopa šestošolca Bineta Špruka, ki si je pritekel zmago. Vmes smo bili tudi v urgentnem avtomobilu, saj je učenka 3. razreda dvakrat zaporedoma padla in si jo je poškodovala. Žal se je kasneje izkazalo, da si jo je zlomila.

Učenci s predmetne stopnje so se samostojno ogreli in se pogovarjali med seboj o taktiki teka.

Pravi zaplet so pripravili fantje osmošolci, saj so si kar po svoje določili progo. Prvi je kar zavil na neko pot in vsi so mu sledili. Ko je prišel do konca poti, je zavil po travniku navzgor na progo, kjer so že prej  tekli. K sreči so mu vsi sledili in organizatorji so lahko upoštevali vrstni red vseh nastopajočih.

Za konec so nastopili še dekleta in fantje iz devetega razreda. Naša odlična atletinja Lina Keder si je  pritekla novo zmago. Lina je nadarjena atletinja, ki v Sloveniji zelo uspešno nastopa v teku na srednje in dolge proge.

Čisto zadnji so tekli še fantje na najdaljši progi, kjer se je bil ogorčen boj za prva tri mesta. Našemu odličnemu smučarju tekaču Andražu Hojniku je uspelo priteči na tretje mesto. Če bi bila proga še daljša,  bi imeli verjetno še enega zmagovalca, saj Andraž slovi kot vzdržljiv tekač, ki ima že bogato bero zmag v tem športu.

Kljub majhni beri medalj so se fantje ekipno zavihteli na drugo mesto, dekleta pa na četrto.  Vseeno so se učenci vrnili domov zadovoljni z novimi izkušnjami in lepimi vtisi.

 

Robert Slabanja

Na startu

 

Po startu

Leon Kraševec med tekmo

Nejc Pustotnik na progi

Tina Rozman med krosom

Valentina Jemec v borbi za visoko mesto

Lina Keder na zmagovalni poti

Jon Beliga v prehitevanju

Andraž Hojnik Teče proti cilju

(Skupno 1.097 obiskov, današnjih obiskov 1)