Učenka naše šole, Osnovne šole Janka Modra 8. b razreda, Lina Keder nadaljuje z velikimi uspehi na atletskih tekmovanjih. Potem, ko je osvojila prvo mesto na 300 metrov na mednarodnem atletskem mitingu na Bledu, je nedavno v istem dnevu osvojila kar dve zlati medalji na 25. atletskem mednarodnem mitingu Kranj 2019 – Memorial Vučko. Najprej je zlato osvojila v teku na 300 metrov (s časom 41:80) in nato, le po dobri uri premora in neverjetno hitri regeneraciji, še eno zlato odličje v teku na 600 metrov s časom 1:38:85. Pri obeh tekih je dosegla svoj osebni rekord, navdušila pa je tudi organizatorje, ki so jo nemudoma povabili v reprezentanco mesta Ljubljana. Žal je morala vabilo zavrniti, saj bo ravno v času tekmovanja v eni izmed evropskih prestolnic, kamor potuje ljubljanska reprezentanca, Lina na zasluženih počitnicah v ZDA.

Tempo atletskih tekmovanj pa je terjal tudi svoj davek in na nedavnem državnem atletskem finalu osnovnih šol je po slabem štartu je na 300 metrov osvojila 7. mesto. A že kmalu zatem je na 14. memeorialu Matica Šušteršiča in Patrika Cvetana na stadionu Šiška v Ljubljani ponovno  osvojila 1. mesto na 300 metrov. V nedeljo, 9. junija,  je bila na skupinskem državnem prvenstvu U16 prva na 300 m. S klubskimi sotekmovalkami so bile tretje v štafeti.

Iz tekmovalnih atletskih stez se poslavlja do septembra, ko jo čaka posamično državno prvenstvo. Z odličnimi doseženimi rezultati je tudi kandidatka za atletsko pionirko leta 2019 v kategoriji do 16 let.

Na njo so močno ponosni tudi v njenem atletskem klubu Mass iz Ljubljane ter seveda njen trener Svjetlan Vujasin.

Čestitamo Lina!

Športni kabinet

(Skupno 726 obiskov, današnjih obiskov 1)