Sredi cvetočega maja smo se poslovili od naše dolgoletne sodelavke, učiteljice zgodovine na OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani, Silve Sušec Pezdirc. Po letu dni je izgubila boj s težko boleznijo.

V Dolu pri Ljubljani je začela svojo učiteljsko pot s poučevanjem zgodovine in etike leta 1985, tako da je učila že starše naših sedanjih učencev. Veliko generacij učencev jo bo ohranilo v spominu kot zagnano, predano in dobro učiteljico, ki je vpeljevala novosti, pripravljala razstave starih predmetov, organizirala zanimive projekte od rimske dobe do druge svetovne vojne in z učenci dosegala vidne rezultate na tekmovanjih iz zgodovine. Z njimi je vzpostavila dober odnos, iz vsakega je izvabila le najboljše; tudi če so bili v težavah, je poskusila najti pravo rešitev. Svoj poklic je jemala resno in ga tako tudi živela.

V intervjuju za šolsko glasilo je pred leti povedala, zakaj se je odločila za študij zgodovine. Že v otroštvu je rada zbirala stare predmete in brskala po podstrešju stare mame. Zelo rada je poslušala zgodbe in dogodivščine, ki so jih pripovedovali starejši ljudje, pa tudi oče jo je navduševal s pripovedmi iz druge svetovne vojne. V osnovni šoli je imela srečo z učiteljico, ki je videla njeno veselje in zanimanje za preteklost, jo vzpodbujala, tako da je že v 7. razredu osnovne šole točno vedela, kaj želi postati. In ta cilj je tudi dosegla.

Sodelavke in sodelavci se je bomo spominjali kot strokovne, iskrive, zabavne sogovornice in prijateljice.

Pokopana je v rodnem Slovenj Gradcu na Koroškem, njej najljubši pokrajini, obdana z gozdovi, ki jih je imela tako rada.

Za vedno bo ostala v našem spominu.

                                               Uslužbenci in učenci OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani

(Skupno 1.128 obiskov, današnjih obiskov 1)