Z učenci smo pri krožku  pripravili  lešnikov namaz, ki ga lahko vsak doma pripravi. Delali smo ga kar  dvakrat, saj je prvič takoj zmanjkal.  4. aprila smo ga predstavili in ponudili  ostalim učencem.

Recept je zelo enostaven in zelo dober za sladkosnedeže. Če  te mika, da bi ga sam pripravil, so navodila naslednja:

  1. Sestavine
  1. Priprava
  • V ponvi popražimo lešnike.
  • Z lešnikov odstranimo vso rjavo lupinico, tako da popražene lešnike stresemo na eno polovico čiste kuhinjske krpe. Prekrijemo jih z drugo polovico krpe in z dlanmi nežno valjamo toliko časa, da z lešnikov odstranimo vso rjavo lupinico.

 

Olupljene lešnike stresemo v kuhinjski mešalnik in meljemo toliko časa, da nastane povsem gladka lešnikova zmes (podobna lešnikovem maslu). Nato dodamo kakav v prahu, sladkor v prahu, sol in olje. Vse skupaj mešamo še približno 1 minuto, da se vse sestavine lepo povežejo med seboj. Če je zmes pregosta, prilijemo še malo olja.

 

 

(Skupno 262 obiskov, današnjih obiskov 1)