V torek, 19. 2. 2019, smo se učenci in učitelji PŠ Dolsko in Senožeti odpravili na športni dan v Planico in Rateče. Učenci prve triade so se sankali ali odšli na pohod proti Tamarju. Učenci druge triade so se priključili sankačem in pohodnikom, velik del se jih je odločil, da se preizkusijo v teku na smučeh.

Zjutraj nas je avtobus ob 7:15 že čakal v Senožetih, od koder smo se podali proti Dolskem, kjer so se nam pridružili še učenci PŠ Dolsko, nato smo se s tremi avtobusi, polnimi pozitivne energije in željni novih avantur, odpeljali proti Planici in Ratečam. Veseli smo bili, da nas je ob pomladnih razmerah v naših krajih, tam pričakala prava zimska pravljica.

Štirinajst učencev se je podalo na pohod proti Tamarju, kjer so v sončnem in toplem dnevu spoznavali lepote gibanja na svežem zraku in uživali v vsakem trenutku.

Največ učencev se je odločilo, da bodo lep dan izkoristili za hojo po hribčku navzgor in sankanje po hribčku navzdol. Učencem vzpenjanje na hribček ni bilo niti najmanj naporno, saj so vseskozi imeli v mislih le s kom in kako hitro bodo odbrzeli in »driftali« v dolino.

Teka na smučeh se je udeležilo sedemindvajset učencev. V svojih vrstah smo imeli tako prave profesionalce TSK Jub Dol, kot amaterje, ki so se kar v veliki večini tega športa lotili prvič. Tekmovalci so bili pravi demonstratorji, s pomočjo katerih so začetniki z lahkoto usvojili prve smučarsko tekaške korake, da smo na koncu komaj še ločili ene od drugih. Učitelji bi pohvalili veliko pozitivne energije, borbenosti, nepopustljivosti in vztrajnosti, ki so jo pokazali učenci. Priznati moramo, da smo bili nanje prav ponosni. Pridobili so kakšno modrico ali bolečo mišico, ki sta bili le dokaz, kako  zavzeto so se spoprijeli s spoznavanjem nove športne aktivnosti. Nasmehi učencev in začuden obraz, da je že čas za odhod domov, ter želja, da se kmalu spet vrnemo, nam pove, kako lepo so se imeli.

Naj za konec povzamem le nekaj vtisov učencev, ki kratko in jedrnato prikazujejo, kako lep dan je za nami:

»Carsko!«

»Zabavno!«

»Hudo!«

»Razigrano!«

»Zabavno!«

»Takoj bi ponovil ta dan!«

»Najboljše do sedaj!«

 

Nina Klemen Blatnik

(klikni za povečavo)

 

(Skupno 373 obiskov, današnjih obiskov 1)