Plesna šola Bolero in OŠ Žirovnica sta prvi šolski dan po prvomajskih praznikih izvedla področno tekmovanje šolskega plesnega festivala (ŠPF). Počitnice so očitno zelo dobro dele vsem učencem OŠ Janka Modra, ki so pod mentorstvom učiteljice Nataše Lovše Pepelnak in ob pomoči Aleš Lebarja vse od oktobra pridno vadili predpisane koreografije. Med prostimi dnevi se je plesno znanje utrdilo v njihovem (gibalnem) spominu, nabrali so si novih moči in na plesnem parketu zelo prepričljivo in uspešno odplesali tekmovalni program. Bera medalj je bila osupljiva!

V Žirovnico je odšlo skoraj 60 naših učencev, zaradi omejenega števila nastopajočih pa so nekateri morali ostati doma in bodo novo priložnost iskali naslednje leto. Plesalci so se individualno  pomerili v programu ŠPF (hip-hop, latino in pop), plesni pari  so tekmovali  v standardnih (angleški valček, tango in quickstep)in latinsko ameriških  plesih (samba, čačača, rokenrol) skupinsko pa so se predstavili s točko  produkcije.

V produkciji je z zelo izvirno koreografijo Fotka OŠ Janka Modra osvojila 2. mesto in se uvrstila na državno prvenstvo. V  preostalih dveh plesnih zvrsteh so naši učenci  povsem zasenčili konkurenco.

Najbolj dominantni so bili plesni pari iz 6. razreda, saj so v starosti skupini od 4. do 6. razreda osvojili prva štiri mesta, tako v standardnih kot latinsko ameriških plesih. V obeh zvrsteh sta bila najboljša Jaka Tai Gubenšek in Sara Pecik. V standardnih plesih sta jima sledila Enej Lovše Veber in Kaja Frece ter Matic Mele in Jerneja Vejnović  . Omenjena para sta v latinskoameriških plesih le zamenjala mesti.

V kategoriji 3. triade prevlada naših parov ni bila tako izrazita, vseeno pa je bila po »krivdi«  Urbana Hudoklina in Zale Cikajlo   zlata medalja konkurenci nedosegljiva,  v obeh plesnih sklopih.  Vsi finalisti te starostne skupine, med katere sta se uvrstila še Žak Rudi Cverle in Tia Mihelčič (4. mesto v standardnih plesih in 5. mesto v latinskoameriških) ter Tilen Bizant in Ina Simič (4. mesto v latinsko ameriških plesih), so se uvrstili na državno prvenstvo.

OŠ Janka Modra bo na njem zastopalo tudi šest  posameznic 3. triade v programu ŠPF, saj so dosegle ekipno zmago.  Najbolj zaslužne zanjo so bile Zala Cikajlo s 4. mestom, Tia Mihelčič z 2. mestom in zmagovalka Neja Fortuna.

Tudi mlajše učenke so osvojile ekipno prvo mesto, najvišji posamični uvrstitvi pa sta si priplesali Valentina Jemec (5.) in Ula Vode Močnik (6.).

Vse omenjene plesalce in še mnoge druge boste lahko spremljali na prireditvi  Šola pleše, v mesecu juniju. To bo odlična priložnost, da se v živo naužijete izvrstnih plesnih predstav in hkrati izkažete poklon ob izjemno uspešnem nastopu na področnem tekmovanju ŠPF.

Aleš Lebar

(Skupno 1.820 obiskov, današnjih obiskov 1)