Naši učenci vsako leto veliko berejo, saj tekmujejo kar za 5 različnih bralnih tekmovanj; in sicer BRALNA ZNAČKA, BRALNE ISKRICE, EKOLOŠKA BRALNA ZNAČKA, TER ANGLEŠKA IN NEMŠKA BRALNA ZNAČKA.

Vsako leto jih tudi nagradimo s priznanjem in prireditvijo. Letos so si učenci 1. – 5 razreda ogledali predstavo  »Škratovščine v čarobnem gozdu«, ki so nam jo zopet pripravile vzgojiteljice našega vrtca. Ker imamo toliko bralcev, smo dvorano  KD Dolsko kar dvakrat napolnili do zadnjega kotička. Zelo smo uživali v igri in vragolijah porednega škrata.

Učenci 9. razreda, ki berejo vseh 9 let, pa so si prislužili naziv »zlati bralec« in knjigo Saša Dolenca Od genov do zvezd ter obisk predstave v Cankarjeve domu v Ljubljani, kjer so se srečali z avtorjem in ilustratorjem omenjene knjige, zabaval pa jih je raper Trkaj.

 

Naj se še malo pohvalimo. Letos je osvojilo:

bralno značko kar 427 bralcev,

bralne iskrice 253 bralcev in

EKO bralno značko 220 mladih bralcev.

 

In kdo so letošnji »zlati bralci«?

9. A 9. B 9. C

Špela CVERLE

Miha ŠPORN

Teja CUKOR

Staša KOLAR

Jan VELEPEC

Jona ZVER

Aleksandra LEKIĆ

Rok MIKLIČ

Julija LAH

Anja PODLIPNIK

Maša PETERKA

David VUGA

 

Nejc PREMOŠ

Patrik ŽNIDARŠIČ

Jon KREN

 

 

ČESTITAMO!!!

 

Hvala vsem mentorjem branja in staršem, da učence oz. svoje otroke tako vztrajno spodbujate k tej pomembni dejavnosti. Hvala tudi našim vzgojiteljicam, ki nas že nekaj let razveseljujejo s svojimi izvirnimi idejami in dovršeno igro.

 

Andreja Peklaj Zibelnik, koordinatorica BZ

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)