V torek, 14. 3. 2017, smo se prostovoljci OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani odpravili na obisk šole s prilagojenim programom. Dan pred tem smo se že pridno pripravljali, saj smo napekli slastne čokoladne mafine, s katerimi smo razveselili učence in delavce šole. Najprej so nas povabili na ogled šole in njihovega vrta. Nato so nam ravnateljica, psihologinja in specialna pedagoginja predstavile program njihovega šolanja. Spoznali smo, da se učijo veliko o vsakdanjem življenju. Pri tem si pomagajo tudi z oskrbo vrta, kjer pridelujejo sadje in zelenjavo. Imajo tudi zanimiv hotel za žuželke! V telovadnici smo spoznali najmlajše učence posebnega programa in se pri tem zelo zabavali. Učiteljica športa se je zelo potrudila za razgibane aktivnosti, otroci pa so poskrbeli za veselje. V učilnici tehnike smo odkrili, da so zelo ustvarjalni, saj smo jih zmotili med poukom. S skupnimi močmi so v preteklosti oblikovali že mozaike, (zmagovalni) avto iz papirja, gobice za trenje orehov. S socialnimi igrami smo se povezali še z učenci predmetne stopnje, s katerimi smo poklepetali in ugotovili, da si sploh nismo tako različni. Pogovarjali smo se tudi o hobijih, glasbi in o šoli. Na koncu smo se skupaj še fotografirali in se jim lepo zahvalili za gostoljubje.

Prostovoljci z mentorico Tanjo Šraj

Pa še naša zahvala šoli …

Smisel našega korakanja skozi življenje je pridobivanje novih izkušenj, širjenje obzorij in spoznavanje novih obrazov. Danes smo to doživeli. Izkusili smo drugačno šolsko okolje, spoznali in se imeli priložnost družiti s tukajšnjimi vrstniki.

Hvaležni smo. Neizmerno smo hvaležni, da nam je bila dana ta priložnost, da smo bili deležni navdiha, ki so nam ga podali učenci s svojo pozitivno energijo.

Zahvaljujemo se psihologinji gospe Manji za sodelovanje in omogočeno možnost tega čudovitega dne. Zelo smo uživali v vaši družbi in današnje izkušnje se bomo še dolgo z veseljem spominjali.

(Skupno 888 obiskov, današnjih obiskov 1)