V tem šolskem letu smo se z ekipo deklet udeležili ljubljanskega prvenstva v nogometu in osvojili odlično drugo mesto.

Dekleta so  v prvem krogu premagala predstavnice OŠ Martina Krpana in OŠ Božidarja Jakca. V drugem krogu so bile boljše od učenk OŠ Nove Jarše in OŠ Valentina Vodnika. Tako so se   Lori Škulj, Sara Gradišek, Katrin Bea Štefanič, Ana Markelj, Jerca Fortuna, Dairine Yahweh Skrnički Rovšek, Maša Perko Pervinšek, Hanna Dragar, Špela Cverle in Jona Zver uvrstile v finale ljubljanskega nogometa.

Vsa tekmovanja so potekala v športni dvorani Slovan. Vzdušje je bilo ves čas fantastično, saj so dekleta tekmovalna, že v naslednjem hipu pa prijateljska. Igra je bila  le vir druženja, sprostitve, nekaj borbenosti in zabave.

Nič drugače ni bilo 24. 2. 2016, ko so potekali finalni boji. Dekleta so z zmago nad OŠ Miška Kranjca pridobila možnost igranja za prvo mesto. Lahka pot petih zmag do velikega finala je našim igralkam  vlila obilo samozavesti, morda celo prepričanje, da bodo tudi v boju za končno zmago brez težav ugnale nasprotnice. Žal pa ekipa OŠ Kolezije ni bila enakega mnenja. Z borbeno igro in dobro taktiko je nadigrala naše tekmovalke.

Dekleta so bila z drugim mestom zelo zadovoljna,  saj je bil njihov motiv poleg zmagovanja tudi že omenjeno druženje.  Z zmago bi pridobili možnost igranja na državnem prvenstvu, tako pa to ostaja velik cilj za naslednje leto.

Robert Slabanja

(Skupno 883 obiskov, današnjih obiskov 1)