Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Zagotovo veste, da je v času šolskih počitnic potekala energetska sanacija vseh treh objektov šole, poleg tega pa tudi prizidava in nadzidava matične šole v severovzhodnem delu. Energetska sanacija, med katero so bila zamenjana vsa okna, izolirana je bila fasada objektov in v Senožetih in Dolu tudi streha, bo do začetka pouka končana, morda bodo potekala še nekaj dni samo manjša dela, ki pa ne bodo motila pouka. Ne bo pa še dokončana prizidava-nadzdava. Za to je več objektivnih razlogov, o čemer je nekaj že pisalo v Pletenicah, nekaj pa bo še objavljeno v naslednji številki. Na žalost je v delu objekta, ki ga prizidavamo, tudi javna knjižnica Jurija Vege. Knjižnica je bila tudi sama že zelo potrebna prenove in povečanja, saj je komajda še zadoščala potrebam in zahtevam sodobne knjižnice. Še bolj nujno pa je bilo potrebno zagotoviti nekaj dodatnih učilnic za šolo, saj imamo vpisa v zadnjih letih toliko, da ves čas delujemo na meji zmožnosti, na meji izmenskega pouka.

Energetska sanacija je tako predstavljala odlično priložnost, da na bolj ekonomičen način poskušamo zagotoviti vse te prostore. Ta trenutek še ni čisto jasno, kako dolgo bo trajalo, da bodo izvedena vsa dela in da bodo novi prostori tudi zaživeli, saj bo učilnice potrebno še opremiti, knjižnico pa dokončati. Na vsak način se bomo trudili, da bi bile motnje čim manj boleče za vse vpletene, kar ne bo enostavno. Dva razreda (predvidoma 3.A in 3.B) bosta imela pouk izven matične šole, eden na PŠ v Dolskem in drugi v učilnici župnišča v Dolu. Na obe začasni lokaciji (in nazaj) bomo učence vozili z rednimi vožnjami šolskega avtobusa. O podrobnostih bomo vse starše in učence obvestili na roditeljskih sestankih, ki jih bomo imeli že v prvem tednu pouka.

Zavedamo se, da vse opisano ne bo enostavno, zato vam bomo zelo hvaležni za razumevanje, saj bodo pogoji po koncu prizidave bistveno boljši, kot so sedaj.

Ravnatelj: Gregor Pečan

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)