Učenci in učenke, ki so bili izbrani v reprezentanco za letošnje prvenstvo osnovnih šol Ljubljane v dvoranski atletiki, so zopet dokazali, da naša šola po rezultatih v tej športni panogi sodi med najboljše v ljubljanskem okolišu. Na tokratnem tekmovanju v teku na 60m, skoku v daljino in skoku v višino so se naši predstavniki izkazali še prav posebno.

Že dejstvo da smo imeli v skupinskem delu prvenstva (predtekmovanje) na prav vseh razpisanih mestih (46) svojega tekmovalca, priča o resnem, odgovornem, prizadevnem pristopu naših učencev. Ob ščepcu športnega znanja, talenta in poguma dobri rezultati tako res ne morejo izostati. Kar šest predstavnikov OŠ Janka Modra se je uvrstilo med prve tri. Sebastijan Ribnikar Cimerman (7.a) si je priskakal zmago med mlajšimi učenci. Ta zmaga je bila sicer edina, a je bila zato dvojna. Tik za Sebastijanom se je namreč uvrstil Luka Jančar (7.b). Nasploh so šli skoki v daljino našim učencem odlično od nog, saj je drugo mesto osvojil tudi Lovro Žle (5.a), med najmlajšimi učenci. V isti starostni kategoriji si je na 60m drugo mesto pritekel Peter Cverle (5.c). Prav tako v teku na 60m sta se na stopničke povzpela še Taša Kokalj (9.b) z drugim mestom med starejšimi učenkami in Jan Plevel (7.c) med mlajšimi učenci. Ob številnih ostalih visokih uvrstitvah ni izostal niti odličen ekipni rezultat. Učenci so zasedli drugo mesto tako med mlajšimi kot tudi najmlajšimi učenci, medtem ko so se učenke uvrstile na peto oz. sedmo mesto.

Na finalnem delu prvenstva, 22.1.2015, je imelo pravico nastopa kar 16 naših učencev in učenk. Zopet so se vsi udeležili tekmovanja in v večini izboljšali svoje rezultate iz predtekmovanja, kar je, kljub bistveno močnejši konkurenci, prineslo nove odlične uvrstitve. Kar 9 naših predstavnikov se je prebilo v najboljšo deseterico. Zopet je bil najvišje uvrščen Sebastijan Ribnikar Cimerman, ki je s tretjim mestom OŠ Janka Modra priskakal bronasto medaljo. Blizu nje sta bila z osvojenim petim mestom tudi Luka Jančar in Matic Ferdin (5.b), oba prav tako v skoku v daljino, v disciplini, ki je bila na tokratnem prvenstvu z naskokom najmočnejša disciplina naših predstavnikov. Novih uspehov se lahko nadejamo v mesecu maju, ko bo na sporedu spomladanski del atletskega pokala.

Učitelji športa

(Skupno 583 obiskov, današnjih obiskov 1)