Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim se opozarja na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja.

Tabelo prireditev za PŠ Dolsko si lahko ogledate tukaj.

Prireditve na MŠ Janka Modra si lahko ogledate tukaj.

  1. 6. 2017 – Razstava likovnih izdelkov učencev 3. b v novi tehniki – batik:

Na tanjši papir z voščenkami narišemo motiv, pri tem močno pritiskamo, da puščamo močno sled. Dokončano risbo stisnemo (zmečkamo) v čim manjšo kepo. Zmečkano risbo nato poravnamo. Vso površino premažemo z gobico, ki jo pomakamo v obarvano vodo. Počakamo, da se slika posuši, nato sliko položimo pod čist papir in vse skupaj prelikamo z likalnikom.

Pregibi papirja, nastali pri mečkanju, in od likanja stopljene voščenke dajo izdelku zanimiv videz.

 

  1. 6. 2017 ob 18.00 h – Zaključno srečanje 3. b oddelka s starši

Šolsko leto se nezadržno približuje svojemu koncu. Učenci bodo staršem predstavili delček tega, kar so se naučili, povabili pa jih bodo tudi k učenju nekaj ljudskih plesov.

 

 

 

(Skupno 1.132 obiskov, današnjih obiskov 1)