AFRIŠKO  POPOLDNE ZA NADARJENE IN RADOVEDNE

Naše afriško popoldne, je bilo polno zanimivih doživetij in spoznanj o afriški kulturi, z osrednjim poudarkom na Gambiji. Svoje izkušnje je z nami delila naša učiteljica.

Naša učiteljica nas je popeljala skozi zgodovino, tradicijo in jezik čudovite afriške države Gambije. Osvojili smo nekaj osnovnih besed v jeziku wolof, kar nam je omogočilo vpogled v bogato jezikovno dediščino te regije.

Eno izmed najbolj zanimivih doživetij je bilo spoznavanje in igranje na tradicionalna afriška glasbila. S pomočjo naše učiteljice smo se preizkusili v igranju na koro, kesen kesen, kush kash, caxixi in spin drum. Bilo je navdušujoče občutiti ritem in melodijo teh instrumentov ter se poglobiti v njihov pomen v afriški glasbeni kulturi.

Naše srečanje ni bilo popolno brez interaktivnega dela, zato smo se lotili družabne igre wuri. Skozi igro smo še bolj spoznali družabno dinamiko, ki je značilna za afriške kulture.

Okušali smo tudi bogastvo afriške kuhinje. Z užitkom smo pripravili in pojedli tradicionalno afriško jed light soup in se ob tem pogovarjali o sestavinah ter njihovem pomenu v kulinariki Gambije.

Da bi resnično doživeli afriško kulturo, smo se oblekli v tradicionalna afriška oblačila in zaplesali ob afriški glasbi. Ples je bil čudovit način, da smo se povezali z ritmi in energijo afriških melodij.

Na koncu smo se preizkusili še v ustvarjanju ob afriških vzorcih. Vsak od nas je izrazil svojo kreativnost in se poglobil v motive ter simboliko, ki jih ti vzorci nosijo v afriški umetnosti.

Afriško popoldne nam je odprlo vrata v bogastvo afriške kulture. Zahvaljujoč naši učiteljici in gostu, smo lahko bolje razumeli in doživeli Afriko.

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: