Na spomladanskem delu atletskega pokala kar 17 uvrstitev na zmagovalni oder

V sredo, 23. 5. 2018, se je v športnem parku Ljubljana odvilo še eno zelo uspešno (atletsko) tekmovanje za predstavnike OŠ Janka Modra. Na atletskem pokalu so zbrali kar 17 medalj, in se ekipno v vseh štirih kategorijah (mlajši in starejši učenci ter mlajše in starejše učenke) uvrstili med prve tri šole v skupini B. Najstarejše učenke so celo zasedle prvo mesto.

Nasploh so bile tokrat učenke, če gledamo le število medalj in njihov lesk, uspešnejše od predstavnikov moškega dela reprezentance. Njim gre zasluga za vse 4 zlate medalje, najbolj veličastna je zagotovo tista v štafetnem teku 4 x 100 m. Sestavljale so jo Klara Bokal, Sara Gradišek, Patricija Močnik in Aneja Mrak Fabjan. Klara  (300 m) in Aneja (60 m) sta si že pred tem pritekli  srebro, Sara pa si je priskakal zlato v daljini. Zlate medalje sta se razveselili še Ina Simič (skok v višino) in Lina Keder (300m, mlajše učenke).  Dekleta so poskrbela tudi za edino dvojno uvrstitev na stopničke. V suvanju krogle je Brina Meden osvojila 2. mesto, pred Tio Mihelčič. V skoku v višino si je z 2. mestom medaljo prislužila še Karla Jerman.

Učenci so torej tokrat ostali brez zlatega odličja, so pa osvojili pet srebrnih in tri bronaste medalje. Tik pod najvišjo stopničko so se povzpeli Andraž Hojnik (600 m), Žak Rudi Cverle (300 m), Žiga Doblekar (1000 m), Nikola Gojić (višina) ter člani štafete 4 x 100 m. Na tretjo stopničko zmagovalnega odra pa so skoraj dobesedno skočili Nik Flajs (višina), Lan Klinec (daljina, mlajši učenci) in Lovro Žle (daljina, starejši učenci).

Popolni rezultati so objavljeni na spletni strani:

timingljubljana.si

Aleš Lebar

(Skupno 1.624 obiskov, današnjih obiskov 1)