8. junija se je s prvenstvom Slovenije v atletiki za osnovne šole končala sezona letošnjih šolskih športnih tekmovanj.

Na državnem prvenstvu v Kopru je imela svojo predstavnico tudi osnovna šola Janka Modra. Med mlajšimi učenkami se je v soku v daljino na tekmovanje uvrstila Sara Gradišek in dosegla izjemen rezultat. S  4,97m je osvojila 5. mesto in le za 14 cm zaostala za zmagovalko.

Finale regijskega nivoja za osnovne šole Ljubljane se razpletlo 1. junija v športnem parku Ljubljana. Naši učenci so se na tekmovanje uvrstili z obema ekipama, starejših učencev in učenk. Oboj  so bili namreč uvrščeni med 8 najboljših šol Ljubljane. Po finalnem nastopu je ekipa učencev osvojila izvrstno 2. mesto, učenke pa so sezono končale kot 4. Med dosežki posameznikov velja izpostaviti Jako Zupana, ki je v eni najtežjih disciplin, teku na 1000 m, osvojil bronasto medaljo. Še dodatnih 9 uvrstitev med najboljših 10 zgovorno priča o ekipni moči naše reprezentance.

Lepo so se ob koncu šolskega leta izkazali tudi najmlajši atleti. Na prvenstvu v troboju je Lan Klinec osvojil skupno 4. mesto, med 10 najboljših se je uvrstil še Žan Pirc. Ekipno so fantje zasedli 3. mesto. Dve mesti nižje so končala dekleta, pri katerih je bila s 13. mestom najboljša Danaja Ažman.

Aleš Lebar

(Skupno 315 obiskov, današnjih obiskov 1)