V sredo, 5. junija 2024, se je v Slovenski Bistrici odvijalo državno prvenstvo v posamični atletiki za osnovnošolce. Na tem pomembnem športnem dogodku so sodelovali tudi štirje učenci Osnovne šole Janka Modra iz Dola pri Ljubljani, ki so se kljub tehničnim težavam s prevozom uspeli pravočasno prebiti do športnega parka Slovenska Bistrica.

Vita Jemec – Met krogle

Prva je v disciplini met 3-kilogramske krogle nastopila Vita Jemec. Čeprav ji tokrat ni uspelo doseči rezultata, ki ga je dosegla na področnem tekmovanju, in je končala na 17. mestu, je to zanjo še vedno odličen uspeh, saj aktivno ne trenira nobenega športa.

Julija Žibert – Tek na 300 metrov

Naslednja je bila Julija Žibert, ki je tekla na 300 metrov v kategoriji mlajših učenk. Z osebnim rekordom 45,50 sekund je dosegla vrhunsko 8. mesto. Julija je po tekmovanju samozavestno dejala, da bo naslednje leto še boljša.

Vid Kampuš – Tek na 300 metrov

V isti disciplini, a v kategoriji mlajših učencev, je nastopil Vid Kampuš. Na žalost mu ni uspelo izboljšati osebnega rekorda, vendar se je kljub temu uvrstil na solidno 23. mesto.

Nejc Jaušovec – Met vorteksa

Kot zadnji je nastopil Nejc Jaušovec v metu vorteksa. Po uspehu na področnem tekmovanju je želel svojo odličnost potrditi tudi na državnem prvenstvu. Z osebnim rekordom 68,58 metra je dosegel izjemno 6. mesto, kar je velik uspeh.

Vsi štirje učenci so pokazali veliko borbenosti in vztrajnosti. Z doseženimi rezultati smo izredno zadovoljni in ponosni na svoje varovance. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za njihove dosežke in veliko uspehov tudi v prihodnje.

Tit Zupan

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)