Naša šola se je uvrstila med tiste šole, ki bodo lahko zaradi svojega bogatega znanja v predizboru nastopile v oddaji Male sive celice.

Navijači in naša celična ekipa smo se 22. novembra 2022 odpeljali na snemanje oddaje na RTV v Ljubljano.
Ko smo prispeli v prostore RTV-ja, so nas najprej pozdravili, potem pa so nam dovolili, da gremo odložit stvari v garderobo. Navijače so poslali v avlo, tekmovalce pa so med tem naličili in jih uredili za snemanje. Nato so jim posredovali pravila glede snemanja in jim podarili majice.
Med čakanjem smo si navijači in prav tako tekmovalci pod vodstvom odšli pogledat vse studie RTV-ja. Povedali so nam, kako in kaj se snema v posameznem studiu.
Pred začetkom našega snemanja so navijače posedli na tribune, tekmovalce pa so pripravljali  v posebni sobi za ozvočenje. Še enkrat so jim razložili pravila ter jih spoznali z nasprotno ekipo. Po pripravah so jih posedli za mizo in jim podali navodila za igranje posamezne panoge. Sledila so testna vprašanja, seznanili smo se s potekom igre še v praksi. Približno ob 11.00 se je snemanje le začelo.
Navijači obeh ekip so zelo močo spodbujali vsak svoje. Med različnimi deli igre so snemanje prekinjali z odmori in s pripravami za nadaljevanje igre. Med odmori so nam na zaslonu predvajali  nogometno tekmo svetovnega prvenstva.
Snemanje je trajalo dolge 3 ure. Ekipa naše šole je hitro in drzno odgovarjala na vprašanja, a so kljub svoji vztrajnosti in složnosti ter utrujajočemu boju z drugo skupino žal izgubili. Kljub temu so skupaj z navijači doživeli zelo zanimivo izkušnjo.

Zahvaljujemo se vsem, ki so sodelovali in podpirali naše, mentorici Dagmar Žerovnik, še posebej pa bi radi pohvalili tekmovalce, ki so se odrezali po svojih najboljših močeh.

Oddaja bo na sporedu 3. decembra 2022.

Besedilo in fotografije: Tai Đogić, novinarski krožek

(Skupno 581 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: