Zala Ambrož druga najboljša v skoku v daljino

Prvenstvo v dvoranski atletiki osnovnih šol Ljubljane se je za skupino D, kamor je umeščena tudi OŠ Janka Modra, začelo s predtekmovanjem, 14.1.2020. Predstavniki naše šole so si priborili štiri uvrstitve na zmagovalni oder.

V kategoriji najmlajših učencev je Matic Rozman osvojil 2. mesto v skoku v daljino in prispeval levji delež k 3. mestu v ekipni razvrstitvi.

Ekipno so predtekmovanje na 3. mestu končali tudi mlajši učenci. Najbolj zaslužni so bili dobitniki medalj oz. diplom. Anton Kosem v teku na 60 m in Nejc Pustotnik v skoku v daljino sta se veselila 2. mesta, Rok Perbil pa si je  v skoku v višino priboril 3. mesto.

Poleg vseh omenjenih so si pravico nastopa  na finalnem delu prvenstva, kamor se uvrstijo najboljši iz vseh osnovnih šol Ljubljane, priborili še Tian Matijevič, Alja Grad in Lina Keder v teku na 60 m ter Zala Ambrož v skoku v daljino. Prav slednja se je v finalnem nastopu, 29.1.2020,  najbolj izkazala. Rezultat iz predtekmovanja je izboljšala za 32 cm in osvojila končno drugo mesto. Za zmagovalko je zaostala le za 2 cm. Dodatno težo uspehu daje dejstvo, da se je Zala, učenka 6.b,  v svoji konkurenci merila z učenkami 7. razreda.

 

Aleš Lebar

(Skupno 1.025 obiskov, današnjih obiskov 1)