V četrtek, 19. 09. 2019, so na travniku pred šolo učenci od 1. do 5. razreda imeli šolski kros.

Že dan prej je hišnik Jože pokosil travo in s tem določil traso proge. Ob mrzlem jutru se je sonce počasi prebijalo izza oblakov in ob 10.00 uri, ko se je pričelo tekmovanje, je bilo prizorišče pripravljeno bleščeče.
Tekmovalna napetost se je čutila v zraku, ko so tekmovanje pričeli učenci 1. razreda s tekom na 250 metrski razdalji. Mladostna neizkušenost je botrovala prvemu »kupčku«, ki so ga učenci uprizorili s padanjem vse povprek. Brez joka in negodovanja so se pobrali in tekli proti svojemu prvemu cilju v šolskem krosu. Taka situacija se je potem ponovila še nekajkrat pri drugih skupinah in vsi so jo odnesli brez večjih prask.
Učenci 2. razreda so tekli na cca 350 m, učenci 3. razreda na 400 m, učenci 4. razreda na 450 m in petošolci na cca 500 m razdalji.
Vedno so začeli fantje, nato dekleta. Večinoma so si zmagovalci zmago priborili že na progi pred ciljem. Prihajalo je do številnih prehitevanj in naprezanj do zadnjih atomov moči. Do konca utrujeni in zadihani so prišli v cilj vsi, ki so nastopili. Od številnih navijačev so čestitke prejemali vsi nastopajoči na krosu. Po nastopu so se okrepčali s čajem, ki sta ga delili prijazni osmošolki Lara in Veronika.
Sledila je še slavnostna podelitev čisto pravih medalj, ki jih je z gromkim aplavzom prisotnih učencev prvim trem podelil ravnatelj naše šole, gospod Gregor Pečan.
Z občudovanjem najboljših in v sprejemanju čestitk je minil naš šolski kros generacije 2019/20 s tihimi željami mnogih, da bi se drugo leto znašli v njihovih vlogah.

Robert Slabanja
Vodja krosa

(Skupno 1.799 obiskov, današnjih obiskov 1)