OBČINA DOL PRI LJUBLJANI PRAZNUJE – DAN  ŽENA – MATERINSKI DAN – POZDRAV POMLADI !

PODRUŽNIČNA ŠOLA SENOŽETI IKUD ANTONA MEHLETA

 

Je že tako, da ljudje zaživimo, ko posije toplo sonce, prikukajo na plan zvončki, zacvetijo trobentice, matere in dekleta pa praznujejo!

Tudi Občina Dol pri Ljubljani ima v mesecu marcu svoj praznik.

Na OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani, PŠ SENOŽETI, je to zelo vesel in ustvarjalen čas.

Potrebno je izdelati darilca za naše mamice in babice, oblikovati in zapisati voščila in pripraviti prireditev, da slovesno obeležimo vse te marčevske praznike. Tu so še vabila, izdelava plakatov, scene na odru, izdelava mask, pa vsakodnevne vaje za nastop.

Ogromno truda je potrebno, tako učencev kot učiteljic, da je na koncu vse tako, kot mora biti! Pouk ne sme trpeti! Na pamet naučiti se pesem, premagati strah pred nastopom, se pravilno postaviti na odru, znati lepo in razumljivo povedati besedilo, zapeti, zaigrati na instrument,…

Na odru Gasilskega doma Senožeti, v torek, 26.marca zvečer, pred nabito polno dvorano, po pozdravnem nagovoru in himno,  se je pričela slovesnost.

Nastopali so, kot vedno, prav vsi učenci Podružnične šole Senožeti. Deklamirali so pesmi iz katerih je vela ljubezen do doma, domačega kraja. Otroci so peli pesmice svojim mamicam, babicam, očkom in vaščanom, ter  igrali na instrumente. Seveda, so se glasovi tudi zatresli, je beseda obstala, a kdo bi to zameril malčkom 1. in 2. razreda!

Tokratno prireditev je popestrila še igrica Pod medvedovim dežnikom. Naši učenci so pokazali, da se preizkušajo tudi kot igralci in prav dobro jim je šlo!

Slovesnost je s svojim ubranim petjem sklenil Mešani pevski zbor Senožeti in prepričani smo, da se bo tudi kakšna naša učenka ali učenec, čez nekaj let, pridružil odraslim senožeškim pevcem.

 

Zapisala : Lilijana Meden – Fuchs

 

 

 

(Skupno 334 obiskov, današnjih obiskov 1)