Letošnji spomladanski del šolskega prvenstva v krosu osnovnih šol Ljubljane se je v parku Tivoli odvil 18. aprila. Čeprav smo že vajeni lepih uspehov, številnih posamičnih medalj in visokih ekipnih uvrstitev, nas je tokratna bera vseeno nekoliko presenetila, pozitivno  seveda. Naši udeleženci so si pritekli kar 13 medalj in  bili ekipni zmagovalci v 4 kategorijah. V   skupnem seštevku so si učenci pritekli prvo, učenke pa drugo mesto, in to v konkurenci 26 šol. Levji delež so k temu izjemnemu uspehu doprinesli učenci in učenke razredne stopnje, saj so osvojili kar 10 medalj. Le želimo si, da bi tudi v naslednjih sezonah njihova igrivost, ob visoki motiviranosti in vzdržljivosti, na tekmovanjih še naprej prehajala v pošteno  borbenost, željo po športnem dokazovanju…

Najuspešnejšo generacijo tekačev ima OŠ Janka Modra očitno v 4. razredu. Zmago si je pritekel Val Petrovski, drugo mesto Ula Kuhar, bronasto medaljo pa sta osvojila Bine Špruk in Lina Klinec. Tako učenci kot učenke so bili ekipno najboljši v obeh kategorijah.

Le malenkost so za njihovimi uspehi zaostali prvošolci, saj so učenci ekipno osvojili prvo, učenke pa drugo mesto. Medalje so si izborili Kris Kaurin (zlato), David Fajdiga (srebro) in Anja Mešić (bron).

Omenil bi še preostalih 6 dobitnikov medalj, med katerimi ni bilo  učenk 8. razreda, čeprav so si pritekle  ekipno zmago. Zlato medaljo sta si  prislužila   Tian Matijevič Bezjak (4. razred) in Lina Keder (7. razred), srebrno Žiga Pirc (3. razred) in Lan Klinec (6. razred) ter bronasto Tina Smrekar (9. razred).

Aleš Lebar

(Skupno 1.100 obiskov, današnjih obiskov 1)