V petek 31. 3. 2017 se je šolska reprezentanca odpravila na Dolenjsko, kjer se je v OŠ Trebnje odigralo polfinale državnega prvenstva osnovnih šol v nogometu. Poleg OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani so v polfinalu nastopale še OŠ Škofljica, OŠ Jurija Vega in OŠ Trebnje.

Otvoritev tekmovanja, ki ga organizira NZS se je začelo s himno, nagovorom ravnatelja in točko mažoretk. Naša dekleta so moči sprva pomerile z OŠ Jurija Vega in jo premagale z rezultatom 2 : 1. OŠ Jurija Vega je bila slabo minuto pred koncem na pragu izenačenega rezultata, nato pa je za zmago poskrbela Katrin Bea Štefanič, ki je bila strelka tudi prvega gola. S tem so si učenke priigrale prve 3 točke na državni ravni.

Pred začetkom naše druge tekme so se tribune dvorane dobro napolnile, saj so na parket stopile domače igralke iz OŠ Trebnje. Naša dekleta so tekmo odlično začela, vendar so se domačinke na krilih navijačev in z malenkost agresivnejšo igro na koncu veselile zmage. S porazom so si naše igralke zaprle pot v finale, saj so tudi Trebanke na prvi tekmi zabeležile zmago in v skupnem seštevku imele 3 točke prednosti.

Po porazu je bilo na obrazih deklet videti razočaranje, ki pa je moralo hitro miniti, saj jih je čakalo še zadnje srečanje proti OŠ Škofljica. Po začetnem sodniškem žvižgu so naše nogometašice takoj začele z napadalno igro, a storile napako v obrambi, ki so jo učenke OŠ Škofljica kaznovale z doseženim zadetkom. Zadetek naših deklet ni zmedel, saj so še naprej prevladovale. Trud je bil kmalu poplačan, saj je po samostojnem preigravanju zadetek dosegla Zala Pia Štefanič. Piko na i pa je postavila kapetanka Sara Gradišek, ki je bila natančna iz prostega strela. Tekma se je tako končala z rezultatom 2 : 1.

Na koncu so se dekleta iz OŠ Trebnjega, uvrstila v finale zgolj s točko prednosti pred našimi nogometašicami, ki jim je finale tako za las ušel iz rok.

Špela Cverle, Sara Gradišek, Katrin Bea Štefanič, Jerca Fortuna, Darine Yahweh Skrnički Rovšek, Maša Pust, Maša Perko Pervinšek, Zala Pia Štefanič in Lori Škulj so na tekmovanju pokazala pravi karakter in borbo do konca. Dekletom iskreno čestitamo za osvojeno drugo mesto. Naslednje šolsko leto pa po finale državnega prvenstva.

Tit Zupan

 

(Skupno 911 obiskov, današnjih obiskov 1)