Na spomladanskem delu atletskega pokala 12 uvrstitev na zmagovalni oder

Ponedeljek, 16.5.2016, se je zapisal v vrsto uspešnih dni za udeležence atletskih tekmovanj. Naša odprava je na tradicionalno prizorišče atletskih tekmovanj, športni park Ljubljana, kljub ne najbolj ugodnemu terminu prispela v skoraj popolni zasedbi, kar ne bi mogli reči za ostale ekipe oziroma šole. Zato lahko že uvodoma pohvalimo naše učence, ker so se odgovorno odzvali vpoklicu v reprezentanco. Niso pa predstavniki OŠ Janka Modra le nastopali oz. sodelovali, ampak so pobrali tudi ducat medalj, 8 v velikem in 4 v malem atletskem pokalu.

Zlate medalje so si (v svojih kategorijah) prislužili Jaka Zupan (1000 m), Luka Tekavc (suvanje krogle) in Sara Gradišek (skok v daljino). Največ odličij je bilo srebrnega leska. Tik pod vrhom so tekmovanje zaključili Blaž Šimec (1000 m), Aleksandra  Lončar (suvanje krogle), Klara Bokal (300 m) in  Tia Janežič (skok v višino), drugo mesto pa je osvojila tudi moška štafeta 4×100 m v postavi Luka Dokl, Mark Podlipnik ter Robert Dolinšek in Sebastijan Ribnikar Cimerman. Slednja sta se še pred štafetnim nastopom okitila z bronastima medaljama, Robert v teku na 300 m, Sebastijan pa v skoku v daljino. Na spodnjo stopničko zmagovalnega odra sta se povzpela še Jaka Sivka (suvanje krogle) in Ana Markelj (met vortexa).

Tudi ekipno so naši učenci končali v ospredju, starejši učenci prav na vrhu. Vsi ostali (mlajši učenci ter  starejše in mlajše učenke)  so tekmovanje končali kot tretji. Z odličnimi rezultati je naša šola pridobila pravico ekipnega nastopa na finalu prvenstva osnovnih šol Ljubljane, ki je na sporedu 1.6.2016. Se veselimo novih priložnosti…

 Aleš Lebar

(Skupno 530 obiskov, današnjih obiskov 1)