13 medalj na spomladanskem področnem tekmovanju in ekipno drugo mesto za starejše učence

Letošnje spomladansko prvenstvo osnovnih šol Ljubljane v malem in velikem atletskem pokalu se je na stadionu Športnega parka Ljubljana odvijalo 18. in 19. maja. Kot zadnji so se v skupini D  na razgretih atletskih površinah predstavili tudi učenci ter učenke OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani. Kljub nepriljubljenemu, popoldanskemu terminu smo imeli skoraj vsa razpisana mesta zapolnjena, a naša ekipa se ni izkazala le s številčno udeležbo, temveč tudi in predvsem z odličnim rezultatskim izplenom, saj je domov odšla bogatejša za 13 medalj, ob tem pa se je v ekipni razvrstitvi fantovskemu delu atletske odprave uspelo uvrstiti tik pod vrh. Mlajši učenci so v svoji tekmovalni skupini 13 šol zasedli 1. mesto, med vsemi, 46 šolami udeleženkami prvenstva, pa 2. mesto. Starejši učenci so bili  tako skupno kot v svoji skupini 3.

V velikem atletskem pokalu so naši učenci in učenke zbrali 6 odličij. Srebro so si prislužili Anej Jaklič (9.b) v teku na 300 m, Taša Kokalj (9.b) v skoku v daljino in člani štafete 4×100 m, v postavi Anej Jaklič (9.b), Jan Balon (9.a),  Žan Merela (9.a) in Žiga Koprivnikar (9.a). Bronasto medaljo so osvojili Žan Merela v teku na 60 m, Peter Kosem (9.c) v skoku v višino in Lucija Tomažič (9.b) v teku na 300 m.

Še uspešneje se je razpletel mali atletski pokal, s 7 osvojenimi medaljami, od tega kar 3 zlatimi. Na najvišjo stopničko zmagovalnega odra so se povzpeli Luka Dokl (7.a) v teku na 60m, Sebastijan Ribnikar Cimerman (7.a) v skoku v daljino in Maks Perša (7.c) v metu vortexa. S srebrno medaljo se lahko ponašajo Jan Plevel (7.c) v teku na 600 m, Patrik Majcen (6.a) v skoku v višino in Luka Jančar (7.b) v skoku v daljino. Jaka Zupan (7.c) je osvojil 3. mesto v metu vortexa.

Rezultati so objavljeni na spletni strani: REZULTATI

27. maja je  na istem prizorišču potekalo še finalno tekmovanje mestnega prvenstva v atletiki. Pravico nastopa je imela ekipa starejših učencev, kot posameznici pa sta našo šolo zastopali tudi Nika Koprivec (9.a) v suvanju krogle in Taša Kokalj (9.b) v skoku v daljino. Prav slednja je z odličnim nastopom in osvojenim 2. mestom naši šoli priborila edino medaljo med posamezniki. Zato pa so se  starejši učenci predstavili kot izvrstna ekipa. Od 14 nastopajočih se jih je kar 8 uvrstilo med najboljših 10. Najvišje sta se s 4. oz. 5. mestom v teku na 300 m uvrstila Anej Jaklič in Robert Dolinšek (8.A). V ekipni razvrstitvi so starejši učenci osvojili končno 2. mesto, kar je že drugi izjemni atletski uspeh naše šole po letu 2012/13, ko so starejše učenke ekipno osvojile celo 1. mesto.

Rezultate finala si lahko ogledate na: REZULTATI

 Učitelji športa

(Skupno 942 obiskov, današnjih obiskov 1)