Na atletskem stadionu Športnega parka Ljubljana je v četrtek, 18.9.2014, potekal jesenski del prvenstva osnovnih šol Ljubljane v malem in velikem atletskem pokalu. Preko 50 osnovnih šol je razdeljenih v 4 skupine. OŠ Janka Modra je tradicionalno uvrščena v skupino D, kjer praviloma igra zelo vidno vlogo. Tudi tokrat ni bilo nič drugače…

Naši učenci so osvojili kar 15 posamičnih medalj, dodatna 2 kompleta sta pritekli še obe štafeti. Po števili medalj je bila uspešnejša reprezentanca za veliki atletski pokal (učenci rojeni l. 2000 ali kasneje), ki si je priborila 11 medalj, vštevši obe štafetni. V malem atletskem pokalu (učenci rojeni l. 2002 ali kasneje) so predstavniki naše šole na oder za zmagovalce stopili 6-krat. Ekipno so v velikem pokalu učenci osvojili 3. mesto, učenke 2., v malem pokalu je zelo nadarjena skupina učencev zasedla 1. mesto, učenke pa 2.

Na tem mestu bomo izpostavili vse dobitnike medalj, pohvale pa si zaslužijo tudi vsi ostali učenci (in učenke), ki so prispevali k novemu, lepemu uspehu reprezentance OŠ Janka Modra.

Zlato medaljo so osvojili: Luka Dokl (60m), Jaka Zupan (vortex), Jan Plevel (600m), Jan Balon (daljina), Taša Kokalj (daljina) in Zala Vuga (1000m).

Srebrne medalje so si prislužili: Špela Cverle (60m), Žiga Novak (višina), Matevž Špes Mihelčič (vortex) in Filip Križaj (daljina).

Bron so si pritekli, priskakali oz. primetali: Patrik Majcen (višina), Maks Perša (vortex), Tjaša Meden (daljina), Lucija Tomažič (300m) in Petra Peterka (1000m). Na najnižjo stopničko sta se povzpeli tudi obe štafeti, 4x100m. V ekipi starejših učencev so tekli Jan Balon, Žiga Koprivnikar, Žan Merela in Mark Podlipnik, ekipo starejših učenk so zastopale Taša Kokalj, Tjaša Meden, Lucija Tomažič in Martina Nolimal.

Popolni rezultati tekmovanja so objavljeni na uradni spletni strani izvajalca.

Učitelji športa

(Skupno 823 obiskov, današnjih obiskov 1)